Om Kretsloppet

Kretsloppet i Borås ägs och arrangeras av Korpen Borås och IK Ymer. Alltsedan starten för åtta år sedan är Kretsloppet en löparfest med en stark miljöprofil där kretsloppstanken, kretsloppsarbetet står i fokus och miljöarbetet i Borås lyfts fram. Vi arbetar ständigt med miljön i fokus, och försöker miljöpröva alla delar inom eventet och satsningar som genomförs. Kretsloppet i Borås är miljöcertifierat av organisationen ”Håll Sverige rent”.
Vårt mål med Kretsloppet i Borås var och är, att runt Kretsloppet skapa ett evenemang som engagerar hela familjen, allmänhet, företag, föreningar och organisationer, ja helt enkelt ett event för alla! Under senare år har Kretsloppet utvecklats till att omfatta en hel vecka av aktiviteter inom miljöområdet, och inför 2017 års Kretslopp är det inte något undantag.

Här följer några exempel på vad som kommer att erbjudas i slutet av årets kretsloppsvecka.
Lördag den 16/9 kl.10.00 – 16.00 Utställare inom miljöområdet, friskvård, sportprodukter, närproducerat m.m.

Årets Löparfest, den nionde i ordningen förväntas samla över 7000 deltagare och en publik på ca. 30 000 i och runt tävlingscentrum i Borås city.

Det finns ett Kretslopp för alla! 400 m t.o.m. 6 år, 2 km 7 – 12 år, 6 km från 11 år, 6 km gång/stavgång från 11 år, 10 km från 13 år.

Kretsloppets presentationsfilm


Historisk utveckling
Kretsloppet startade 2009 och har sedan dess utvecklats på följande sätt.