KRETSLOPPET I BORÅS 2 OKTOBER

Det finns en passande distans för alla, oavsett om du springer eller går. Välj den sträcka du är intresserad av för karta, tävlingsinformation och anmälan. 

10 KM - 2 OKTOBER

10 km löpning från elitlöpare till motionär, individuellt eller i lag. 10 km ingår i Boråsklassikern och är sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet. Banan är kontrollmätt av förbundsbanmätare för Svensk Friidrott.

Anmälan öppnas inom kort
Starttider
Startgrupp 1: kl. 13.30
Startgrupp 2: kl. 13.32
Startgrupp 3: kl. 13.34
Startgrupp 4: kl. 13.38
Startgrupp 5: kl. 13.42
Startgrupp 6: kl. 13.46
Startgrupp 7: kl. 13.50
Startgrupp 8: kl. 13.54
Start
Sven Eriksonsgatan
Mål
Allégatan
Datum 2021
2 oktober
Anmälningsavgift
420 kr t.o.m. 29 augusti
495 kr fr.o.m. 30 augusti
Åldrar
13 år – uppåt
Banprofil
En av Sveriges flackaste banor.
pokal_icon

Ingår i Kretsloppscupen

DE 3 500 FÖRST ANMÄLDA FÅR ÅRETS DESIGNADE T-SHIRT

ANMÄL DIG SENAST 30 JUNI

Vinn Apple AirPods Pro samt en Apple Watch Series 5 GPS
En deltagare i respektive herr- och damklass på någon av sträckorna 5/10 km löpning eller 5 km stavgång/gång har chansen att vinna varsitt träningspaket från Macforum, värde upp till 8 385 kr.

TÄVLINGSINFORMATION

Anmälan

Anmälan kan göras på hemsidan t.o.m. tävlingsdagen, senast en timme före respektive sträckas starttid. Det går även bra att efteranmäla sig i informationstältet på Stora torget fram till en timme innan respektive sträckas starttid.
Du betalar enkelt anmälningsavgiften på hemsidan direkt med kort, det går bra att betala för flera deltagare vid ett och samma betalningstillfälle. Vid anmälan efter den 13 september gäller nummerlapp utan namn samt startpaket så långt lagret räcker.

En olycksfallsförsäkring ingår i anmälningsavgiften för alla deltagare. Vid eventuell skada kontakta Kretsloppet på telefon (Korpen Borås) 033-12 04 10 för vidare information och skadeanmälan. Deltagande sker på egen risk.

Ungdom- och pensionärsrabatt En rabatt på 80 kr dras från ordinarie anmälningsavgift, gäller endast för: Ungdomar 11-16 år som anmäler sig till 5 km eller 10 km Alla som har fyllt 65

Din RaceID-profil

För att anmäla dig måste du ha en RaceID-profil, om du inte har en sen tidigare. När din anmälan och betalning är registrerad får du ett bekräftelsemail med länk till ditt kvitto i din RaceID-profil. För att delta i Kretsloppscupen krävs att du anmäler dig med samma RaceID-profil till samtliga månadslopp.

I din RaceID profil finns:
- Länk till tävlingsinformation och startlistan
- Möjlighet att ladda ned ditt kvitto
- Möjlighet att uppdatera och ändra uppgifter fram t.o.m 12 september, kontakta support@raceid.com eller karin.norrbin@korpenboras.se (Därefter kan inga ändringar göras förrän den 30 september - 2 oktober i Kretsloppets informationstält på Stora Torget)

Värdebeviskod

Ge bort en startplats till en vän, kollega eller familjemedlem. Köp en värdebeviskod som enkelt används vid anmälan/betalning. Värdebeviskoder beställes/köpes hos Korpen Borås, karin.norrbin@korpenboras.se eller tel: 033-120410.

Startbevis

Information om startnummer och nummerlapp kommer att skickas ut per SMS en vecka innan loppet. Startlistor och startgrupper presenteras på RaceID. Allt du behäver veta inför tävlingsdagen publiceras på kretsloppetiboras.se från och med den 23 september.

Laganmälan

När laganmälan är registrerad får du som lagkapten ett bekräftelsemail från RaceSupport med länk till din personliga RaceID profil. Inom 24h (vardagar) kommer information via mail om när det är möjligt för deltagarna att börja anmäla sig till önskade lopp. Samtliga deltagare anmäler sig själva till önskat lopp och väljer laget man vill tillhöra i rullistan för “Lagtävling”. Du som lagkapten blir automatiskt publicerad i lagbildningslistan.

Ni väljer betalningsform när ni registrerar och anmäler ett lag.
- Alternativ 1 - Faktura. Skickas efter genomfört lopp
- Alternativ 2 - Direkt på hemsidan med kontokort.
- Alternativ 3 - Köp/beställ önskat antal värdebeviskoder mot faktura

Lag som valt betalning via faktura eller värdebeviskoder får en kod/koder som samtliga deltagare skall använda vid anmälan till önskat lopp. Bilda ert lag här.

Lagtävling

Kretsloppets lagtävling avgörs enligt följande:
Herrklass: Slutresultat/placering av lagets snittid på 10 km, beräknad på den sammanlagda tiden av lagets 4 bästa herrar.
Damklassen: Slutresultat/placering av lagets snittid på 10 km, beräknad på den sammanlagda tiden av lagets 4 bästa damer.
Mixklass: Slutresultat/placering av lagets snittid på 10 km, beräknad på den sammanlagda tiden av lagets 2 bästa damer och 2 bästa herrar.

Resultatlistor finns tillgängliga fr.o.m. 4 oktober 2021.

Startpaket

Varje deltagare får nummerlapp med eget namn och de 2 000 först anmälda till 10 km och 5 km och 5 km stavgång/gång erhåller Kretsloppets designade funktions t-shirt, värde 290 kr. T-shirten finns både i dam- och herrstorlekar och är speciellt framtagen och designad för Kretsloppet i Borås. Vid anmälan kan man göra ett aktivt val, välja eller avstå funktions t-shirt.

(OBS! Vid anmälan 13/9 - 2/10 gäller nummerlapp utan namn samt startpaket så långt lagret räcker)

Tidtagning

Din starttid registreras vid startlinjen och sluttiden vid mållinjen, du får därmed en nettotid. För startgrupp 1 gäller den officiella tiden från startskottet, första deltagaren i mål är alltså loppets segrare. Nummerlappen skall bäras väl synlig på bröstet för erhållande av tid. Tidtagningen görs genom engångschip som är placerade på nummerlappens baksida. Rör inte detta! (OBS! Vid anmälan 13/9 - 2/10 gäller nummerlapp utan namn samt startpaket så långt lagret räcker)

Maxtid

110 min från sista startgruppens starttid. Målet stänger kl.15.45 för 10 km. Klarar du inte denna maxtid, är Du välkommen till stavgång/gång 5 km. Om du under loppet känner att snabbare löpare kommer ikapp så håll till höger så de kan passera på vänster sida.

Tävlingscentrum

Under Kretsloppet bubblar hela staden av liv. Se målgången och heja på alla löpare vid Allégatan som är målgång för samtliga sträckor. Tävlings- och utställningscentrum finns på Stora Torget, Stora Brogatan och Torggatan. Vid Rådhusterrassen (Stora Torget) finns storbildskärm och uppträdanden under hela dagen. På både Stora Torget och i Stadsparken kommer det att finnas familjeaktiviteter och föreningar som visar upp sina verksamheter. Dagens program presenteras under Kretsloppsveckan.

Se översiktskartan

Nummerlappsuthämtning

Nummerlappar lämnas ut mot uppvisande av startbevis som skickas per sms. Lagens startpaket lämnas ut sampackade. Nummerlappar kan hämtas ut följande tider i informationstältet på Stora torget i Borås:
30 september 12:00 -18:00
1 oktober 12:00 - 18:00
2 oktober 8:30 - 30 minuter innan den valda loppet starttid.

Återbetalning och överlåtelse

Kan loppet inte genomföras som planerat och blir inställt gäller Kretsloppets återbetalningsgaranti. Av säkerhetsskäl tillåter vi inte överlåtelse av startplats då vi måste kunna säkerställa att startnummer stämmer in på registrerad deltagare. Deltagare som tecknat Kretsloppets avbeställningsförsäkring (50 kr) får startavgiften återbetald vid skada eller sjukdom, mot uppvisat läkarintyg.

Prisutdelning/resultat

Presentation av vinnare och prisutdelningar sker efter respektive lopps målgång. Priser och pokaler delas ut till topp tre i respektive dam/herr klass 2 km Tjej/kille + pokaler till lag 10 km dam/herr 5 km dam/herr Segrare Kretsloppscupen dam/herr Tävlingsresultat presenteras löpande på Kretsloppets hemsida under tävlingsdagen. Målgångsbilder och tider visas rullande på storbildsskärmar vid Rådhuset och målgång. Resultatlistor publiceras i Borås tidning den 3 oktober och på Kretsloppets hemsida. Deltagare i startgrupp med tidtagning och som angett mobilnummer vid anmälan, får via SMS tid för start och sluttid vid målgång.

Ej avhämtade priser
Kan avhämtas, fr.o.m. 7 oktober, på Korpens Kansli, Träffpunkt Simonsland Viskastrandsgatan 5 Borås, fram t.o.m. 31 oktober 2021.

Cykelparkering

Ta cykeln till tävlingscentrum! På Stadsparksbadets parkering finns det under tävlingsdagen en bevakad och kostnadsfri cykelparkering.

Karta cykelparkering

Karta/avspärrat område

På Kretsloppets karta över viktiga placeringar och p-platser i centrala Borås, kan du enkelt se de parkeringsplatser som vi rekommenderar och de som är avstängda. På denna karta kan du dessutom ta del av var viktiga funktioner är placerade inom tävlingscentrum.
Karta p-platser

Karta avspärrat område

Klädinlämning

Det finns möjlighet att kostnadsfritt lämna in överdragskläder, väskor och liknande i förvaringsdepån i Stadsparken (Arrangörerna ansvarar inte för värdesaker.)

Se placering på kartan

Toaletter

Toaletter finns vid startområdet på Sven-Eriksonsgatan, efter målgång vid Hötorget samt utmed banan för 5 km/5 km gång och 10 km.

Se toaletternas placering på kartan

Sjukvård

Sjukvård och massage finns i målområdet. Sjukvård finns också vid vätskekontrollerna och i startområdet samt via ambulerande MC/sjukvårdsteam.

Se karta

Uppvärmning

10 minuter före första starttid, vid startområdet på Sven Eriksonsgatan.

Följ löpare under loppet

Vill du följa löpare under loppet. Ladda ned appen MIKA och ange löparens startnummer.

Godkänt lopp

Godkännandet är en kvalitetsstämpel och trygghet för dig som deltagare. Arrangörer får sina lopp godkända genom att ansöka om sanktion hos Svensk Friidrott och därigenom förbinda sig att följa Svensk Friidrotts regelverk.

Boråsklassikern

Som deltagare i något av de fem arrangemangen som ingår i Boråsklassikern, deltar du per automatik kostnadsfritt i Boråsklassikern och har då möjlighet att klara Boråsklassikern. Boråsklassikern är ett utomordentligt tillfälle att utmana Dig själv! Eller dina vänner, arbetskamrater etc. i klassikerns arrangemang som spänner över året. Du har klarat Boråsklassikern när du har genomfört fyra av klassikerns fem arrangemang inom 12 månader. Vi vill påstå att alla kan klara klassikern då den är anpassad för var och en efter sin egen förmåga! Låt detta bli din utmaning!
För mer info se.
borasklassikern.se

Upplysning/information

1 april - 29 september, kontakta Korpen Borås: 033-120410 30 september - 2 oktober, besök Kretsloppets informationstält på Stora Torget i Borås eller ring 0725-675059.