KRETSLOPPET I BORÅS 12 SEPTEMBER

Det finns en passande distans för alla, oavsett om du springer eller går. Välj den sträcka du är intresserad av för karta, tävlingsinformation och anmälan. 

10 KM - 12 SEPTEMBER

10 km löpning från elitlöpare till motionär, individuellt eller i lag. 10 km ingår i Boråsklassikern och är sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet. Banan är kontrollmätt av förbundsbanmätare för Svensk Friidrott.

Starttider
Startgrupp 1: kl. 13.30
Startgrupp 2: kl. 13.32
Startgrupp 3: kl. 13.34
Startgrupp 4: kl. 13.38
Startgrupp 5: kl. 13.42
Startgrupp 6: kl. 13.46
Startgrupp 7: kl. 13.50
Startgrupp 8: kl. 13.54

Start
Sven Eriksonsgatan

Mål
Allégatan

Datum 2020
12 september

Anmälningsavgift
420 kr t.o.m. 23 augusti
495 kr fr.o.m. 24 augusti

Åldrar
13 år – uppåt

Banprofil
En av Sveriges flackaste banor.

DE 3 500 FÖRST ANMÄLDA FÅR ÅRETS DESIGNADE T-SHIRT

ANMÄL DIG SENAST 30 JUNI

Vinn Apple AirPods Pro samt en Apple Watch Series 5 GPS
En deltagare i respektive herr- och damklass på någon av sträckorna 5/10 km löpning eller 5 km stavgång/gång har chansen att vinna varsitt träningspaket från Macforum, värde upp till 8 385 kr.

TÄVLINGSINFORMATION

Anmälan

Anmälan kan göras på hemsidan t.o.m. tävlingsdagen, senast en timma före respektive sträckas starttid. Anmälan kan göras i Kretsloppets informationstält på Stora Torget 10-11 september kl. 10.00 -18.00 och 12 september från kl. 08.30 fram till en timma före respektive sträckas starttid.

Familjerabatt 100 Kr
När ni anmäler 2 vuxna (oavsett sträcka 10 km eller 5 km) och 2 barn (oavsett sträcka 400m eller 2 km) vid ett och samma anmälnings/betaltillfälle, så erhålls automatiskt Kretsloppets familjerabatt på 100 kr. som dras från ordinarie total anmälningsavgift.

Ungdomsrabatt 100 Kr
När ungdom 13-16 år anmäls till 10km eller ungdom 11-16 år anmäls till 5 km, så erhålls automatiskt Kretsloppets ungdomsrabatt på 100 kr. som dras från ordinarie anmälningsavgift.

Pensionärsrabatt 70 Kr
Alla som har fyllt 65 får rabatt på 70 kr vid anmälan.

Betalningssätt individuell anmälan. Du betalar enkelt anmälningsavgiften på hemsidan direkt med kontokort (MasterCard, Visa), eller internetbank (Swedbank). Du kan anmäla och betala för flera deltagare vid ett och samma betalningstillfälle. Betalningsmottagare är Korpen Borås.

Du kan också betala genom att i förväg köpa värdebevis. Du registrerar dig sedan enkelt genom att gå in på anmälan här på hemsidan, väljer sträcka och fyller i övriga uppgifter i anmälningsformuläret och slutligen anger du din värdebeviskod när du kommer till betalning.


Värdebevis för alla sträckorna säljs fr.o.m. den 30 april hos:
Fotriktigt Källbäcksrydsgatan 2 Brämhult
Korpen Borås Allégatan 59 Borås
Ica City Knalleland (i förbutiken) Skaraborgsvägen 25
Studenter på Högskolan i Borås kan köpa värdebevis till rabatterat pris (350:-) på Korpen Borås Allégatan 59 Borås.

Hos Korpen kan du också få hjälp med att registrera din anmälan.

Bekräftelse på anmälan. När din anmälan och betalning är registrerad på Kretsloppets hemsida får du ett e-postmeddelande som bekräftelse med inloggningsuppgifter, användarnamn och lösenord till min sida. Du kommer med i den officiella startlistan och kan kontrollera dina uppgifter här på hemsidan.

Betalningssätt laganmälan
Följande alternativ finns för företag, föreningar, organisationer och kompisgäng att betala anmälningsavgiften för lagets deltagare.

Alternativ 1
Mot faktura (Val av betalningsform anges när man registrerar och anmäler ett lag)

Alternativ 2
Direkt på hemsidan med kontokort (Master Card, Visa) eller med internetbank (Swedbank)

Alternativ 3
Köp/beställ önskat antal värdebevis mot faktura (Obs. Anmälan kan genomföras då ni erhållit beställda värdebevis)

Bekräftelse på laganmälan. När er laganmälan är registrerad på Kretsloppets hemsida får du som lagets kontaktperson ett e-postmeddelande som bekräftelse med inloggningsuppgifter, användarnamn och lösenord till vår lagsida. Ni kommer med i den officiella startlistan och kan kontrollera era uppgifter här på hemsidan.

Fakturor
Fakturor utsändes med början vecka 38 – 39 till de som valt denna betalningsform.

Kretsloppet följer lagen om distanshandel
Upp

Olycksfallsförsäkring

En olycksfallsförsäkring ingår i anmälningsavgiften för alla deltagare. Vid eventuell skada kontakta Kretsloppet på telefon (Korpen Borås) 033-12 04 10 för vidare information och skadeanmälan. Deltagande sker på egen risk.

Bilda lag

Företag, föreningar, skolor och kompisar – bilda lag och delta tillsammans! Ett lag kan ha obegränsat antal deltagare och kan bestå av både män och kvinnor samt ha deltagare från både 5 km, 5 km gång och 10 km. Var med i årets stora löparfest! Bilda ett eller flera lag inom företaget, skolan, föreningen eller med kompisarna. Det finns sträckor som passar alla.

Lagtävling – 10 km
Kretsloppets lagtävling avgörs enligt följande.
Herrklass Slutresultat/placering avgörs av lagets snittid på 10 km-sträckan, beräknad på den sammanlagda tiden av lagets 4 bästa herrar.
Damklass Slutresultat/placering avgörs av lagets snittid på 10 km-sträckan, beräknad på den sammanlagda tiden av lagets 4 bästa damer.
Mixklass Slutresultat/placering avgörs av lagets snittid på 10 km-sträckan, beräknad på den sammanlagda tiden av lagets 2 bästa damer och 2 bästa herrar.

Resultatlistor finns tillgängliga på “Vår lagsida” fr.o.m. 14 september 2020.

Startbevis

Information om startbevis, startpaket, nummerlappar och allt annat du behöver veta inför tävlingsdagen finns att att ladda ner på Min sida/Vår lagsida från och med den 3 september.

Startbevis via SMS. Alla som angivit sitt mobilnummer och anmält sig senast 8 september får också startbevis direkt i mobilen. Skickas den 9 september.

Designad funktions t-shirt för deltagare på 5 km och 10 km
Se t-shirten

Startpaket. Varje deltagare får nummerlapp med eget namn och fina erbjudanden från olika företag. De 2 000 först anmälda till 10 km, 5 km och 5 km stavgång/gång erhåller Kretsloppets designade funktions t-shirt, värde 290 kr. “Först till kvarn gäller”. Funktions T-shirten finns både i dam- och herrstorlekar. Årets funktions t-shirt är speciellt framtagen och designad för Kretsloppet i Borås och finns endast i begränsad upplaga om 2000 ex. Vid anmälan kan man göra ett aktivt val, välja eller avstå funktions t-shirt.

OBS! Vid anmälan 24/8 – 12/9 gäller nummerlapp utan namn samt startpaket så långt lagret räcker.

Nummerlappsutlämning sker torsdag 10 september och fredag 11 september kl. 10.00 -18.00 i Kretsloppets informationstält på Stora Torget. Lagdeltagares startpaket lämnas ut sampackade.

För att få ut nummerlapp och startpaket ska du uppvisa ditt startbevis.
Alternativ A) Visa upp ditt startbevis (SMS-meddelande) i mobilen.
Alternativ B) Skriv ut och ta med ditt startbevis från Kretsloppets hemsida.

Tillresande deltagare som inte haft möjlighet att hämta ut sina startpaket med nummerlapp kan hämta dessa på tävlingsdagen 12 september från Kl.08.30 och absolut senast 30 minuter innan det valda loppets starttid.

PS. För undvikande av köer rekommenderas boende inom Borås, att hämta ut sitt startpaket torsdag – fredag!

Karta/Avspärrat område

På Kretsloppets karta över viktiga placeringar och P-platser i centrala Borås, kan du enkelt se de parkeringsplatser som vi rekommenderar, de som ej rekommenderas och de som är avstängda. Där hittar du också information om respektive p-plats timkostnad, sms-kod och GPS-koordinater. På denna karta kan du dessutom ta del av var viktiga funktioner är placerade inom tävlingscentrum.
Se kartan

Avspärrat område
Se karta

Cykelparkering

Ta cykeln till tävlingscentrum! På Stadsparksbadets parkering finns det under tävlingsdagen en bevakad och kostnadsfri cykelparkering.
Se karta

Återbetalning och överlåtelse

Återbetalning sker endast till den som tecknat Kretsloppets avbeställningsförsäkring (50 kr) och vid uppvisande av läkarintyg. Av säkerhetsskäl tillåter vi inte överlåtelse av startplats då vi måste kunna säkerställa att startnummer stämmer in på registrerad deltagare. Detta kan vara avgörande eller av större vikt om sjukdom eller olycksfall inträffar under loppet. Olycksfallsförsäkring ingår i anmälningsavgiften.

Min sida / Vår lagsida

På min sida/Vår lagsida har du fram till den 23 augusti, själv möjlighet att ändra dina person-och kontaktuppgifter, tävlingsuppgifter samt tröjstorlek. Därefter kan inga ändringar göras förrän den 10-12 september. Detta sker i Kretsloppets Informationstält på Stora Torget. Vid anmälan från 24 augusti gäller nummerlapp utan namn samt startpaket så långt lagret räcker.

Godkänt lopp

Godkännandet är en kvalitetsstämpel och trygghet för dig som deltagare. Arrangörer får sina lopp godkända genom att ansöka om sanktion hos Svensk Friidrott och därigenom förbinda sig att följa Svensk Friidrotts regelverk.

Boråsklassikern

Som deltagare i något av de fem arrangemangen som ingår i Boråsklassikern, deltar du per automatik kostnadsfritt i Boråsklassikern och har då möjlighet att klara Boråsklassikern. Boråsklassikern är ett utomordentligt tillfälle att utmana Dig själv! Eller dina vänner, arbetskamrater etc. i klassikerns arrangemang som spänner över året. Du har klarat Boråsklassikern när du har genomfört fyra av klassikerns fem arrangemang inom 12 månader. Vi vill påstå att alla kan klara klassikern då den är anpassad för var och en efter sin egen förmåga! Låt detta bli din utmaning!
För mer info se.
borasklassikern.se

App

Nu har ni möjlighet att se löparens position i Kretsloppets app. Här kan anhöriga följa dig utmed banan (Kräver att du laddar ner appen MIKA). Ditt personliga lösen skickas till dig via SMS den 10/9 2020.

Håll till höger

Om du under loppet känner att snabbare löpare kommer ikapp så håll till höger så de kan passera på vänster sida.

Maxtid 10 km

110 min från sista startgrupps starttid. Målet stänger kl.15.45 för 10 km. Klarar du inte denna maxtid, är Du välkommen till stavgång/gång 5 km.

Tidtagning

Din starttid registreras vid startlinjen och sluttiden vid mållinjen. Du får därmed en nettotid. För startgrupp 1 gäller den officiella tiden från startskottet. Första deltagaren i mål är alltså loppets segrare. Nummerlappen skall bäras väl synlig på bröstet för erhållande av tid. Tidtagningen görs genom engångschip som är placerade på nummerlappens baksida. Rör inte detta!

SMS-tjänst

Deltagare i startgrupp med tidtagning och som angett mobilnummer vid anmälan, får via SMS tid för start och resultattid vid målgång

Överdragskläder

Det finns möjlighet att kostnadsfritt lämna in överdragskläder, väskor och liknande i förvaringsdepån i Stadsparken (Arrangörerna ansvarar inte för värdesaker.)
Se placering på kartan

Uppvärmning

10 minuter före första starttid, vid startområdet på Sven Eriksonsgatan.

Toaletter

Toaletter finns vid startområdet på Sven-Eriksonsgatan, efter målgång vid Hötorget samt utmed banan för 5 km/5 km gång och 10 km.
Se toaletternas placering på kartan

Tävlingscentrum

Tävlings- och utställningscentrum finns på Stora Torget, Stora Brogatan och Torggatan. Vid Rådhusterrassen (Stora Torget) finns storbildskärm och uppträdanden under hela dagen. På Allégatan sker målgång för samtliga sträckor. Här får du rapporter från loppen via vår storbildsskärm. På Stora Torget kommer det att finnas familjeaktiviteter och föreningar som visar upp sina verksamheter.

Se översiktskartan

Sjukvård

Sjukvård och massage finns i målområdet. Sjukvård finns också vid vätskekontrollerna och i startområdet samt via ambulerande MC/sjukvårdsteam.
Se karta

Underhållning

Det kommer att vara underhållning från scenen på Stora Torget under hela kretsloppsdagen och dessutom musik på ett stort antal platser utmed banan. På Stora Torget kommer det att finnas familjeaktiviteter och föreningar som visar upp sina verksamheter.
Se hela programmet
Se karta över underhållning längs banorna

Prisbord och prisutdelning

Prestationspriser delas ut till de tre bästa i herr- respektive damklassen som är först i mål.
Se prisbordet 2020

Priser lag. En pokal går till segrande lag i klasserna herr, dam och mix. För mer information och regler för de olika klassindelningarna, se detta tävlingsinfo under rubriken LAGTÄVLINGAR.
OBS. Lagprisernas vinnare kontaktas och presenteras på hemsidan efter loppet.

Prisutdelningar. Presentation av vinnare och prisutdelningar sker efter respektive lopps målgång.
10 km individuellt ca kl.14.15
Segrande lag i klasserna herr, dam och mix kontaktas och presenteras på hemsidan efter loppet.

EJ AVHÄMTADE PRISER
Kan avhämtas, fr.o.m. 17 september, på Korpens Kansli, Allégatan 59, fram t.o.m. 31 oktober 2020.

Resultat

Tävlingsresultat presenteras löpande på Kretsloppets hemsida under tävlingsdagen. Målgångsbilder och tider visas rullande på storbildsskärmar vid Rådhuset och målgång. Resultatlistor publiceras i Borås tidning den 13 september och läggs också upp på Kretsloppets hemsida. Deltagare i startgrupp med tidtagning och som angett sitt mobilnummer vid anmälan, får ett SMS med starttid och sluttid efter målgång.

Upplysningar och telefon

25 april – 9 september, kontakta Korpen Borås: 033-120410
10 september – 12 september, besök Kretsloppets informationstält/nummerlappsavhämtning på Stora Torget i Borås eller ring 0725-675059.
Vanliga frågor och svar finns också på kretsloppetiboras.se

EN NY UPPDATERAD SIDA KOMMER INOM KORT