SPECIALLOPPET 1 OKTOBER - ETT LOPP FÖR ALLA

Alla skall ha samma chans att uppleva glädjen med att delta i en löptävling. Fredagen den 1 oktober går starten för Specialloppet där alla med funktionsvariationer kan delta. Specialoppets banor är anpassade med liten höjdskillnad, mestadels asfalt och breda stenplattor vilket gör det lätt att ta sig fram till fots eller med hjälpmedel som rullstol eller rullator.

UPPLEV GLÄDJEN

Årets 300 meter kommer att gå inne på Ryavallen och banorna 2 km och 4 km kommer gå i området runt Knalleland och Viskan med start och mål på Ryavallen i Borås.

INDIVIDUELLT ELLER I LAG

Delta individuellt eller tillsammans i ett lag. Vid laganmälan är det enklast att man använder sig av en kontaktperson på skolan, arbetslaget m.m. som fungerar som lagets kontaktperson/lagkapten.

Starttid
Kl. 10:40
Start
Ryavallen
Mål
Ryavallen. Vid målgång får alla frukt och vätska
Datum 2021
1 Oktober
Anmälningsavgift
Boende i Borås: 150 kr
Boende i Mark: 90 kr
Övriga: 225 kr
Assistenter deltar kostnadsfritt 
Åldrar
Alla åldrar

ÅRETS DESIGNADE FUNKTIONS T-SHIRT

Storlek: 120 cl - xxl

SPECIALLOPPETS SAMARBETSPARTNERS

TÄVLINGSINFORMATION

Anmälan

Anmälan kan göras på Kretsloppets hemsida fram t.o.m. Specialloppsdagen 11/9, senast en timma innan respektive sträckas starttid. Anmälan kan göras i Kretsloppets informationstält på Stora Torget torsdag 10/9 kl.10.00 -18.00 och fredag 11/9 från kl.08.30 och fram till en timma innan respektive sträckas starttid.

Betalningssätt

Lagdeltagare
Mot faktura

Individuell deltagare
Du betalar enkelt anmälningsavgiften på hemsidan direkt med kontokort (MasterCard eller Visa), eller internetbank (Swedbank). Du kan också betala genom att i förväg köpa värdebevis. Du registrerar dig sedan enkelt genom att gå in på anmälan på hemsidan och ange värdebevisets kod vid betalning.

Betalningssätt vid anmälan i Kretsloppets informationstält:
Kontantbetalning
Kortbetalning
Swish

Värdebevis för alla sträckorna säljs från 30 april hos:
Korpen
Korpen Borås Allégatan 59 Vardagar kl.08.00 – 16.30 (fredag – 15.30) 033-12 04 10
Korpens hemsida

Parasportcenter Sjuhäradshallen
Sjuhäradshallen Idrottsgatan 8 506 30 Borås Måndag- Fredag kl. 08.00-16.30 033-357703
Parasportcenters hemsida

Hjälpmedel/Personliga assistenter

Alla banor är anpassade för hjälpmedel som rullstol m.m. Vid behov av Personlig assistent (medföljer denne kostnadsfritt)

Parkering

P-plats för parkering – avstigning – påstigning gällande transport av funktionsnedsattas bilar, bussar och färdtjänstfordon. Brodals P-plats/stora grusplanen. Länk till karta och koordinater över p-platsen. Klicka här

Vi rekommenderar att om möjligt åka kollektivt till tävlingscentrum. Se reseplanerare på vasttrafik.se/reseplaneraren

Hämta nummerlapp

Har du anmält dig individuellt hämtar du din nr-lapp under följande dagar/tider:
Torsdag 10/9 kl. 10.00 – 18.00
fredag 11/9 kl. 08.30 – senast 30 min. innan respektive sträckas starttid.

Har ni anmält er i lag, hämtar lagets kontaktperson ut lagets Nr-lappar/startpaket onsdagen den 9/9 Kl. 15.00 – 18.00. eller på torsdag 10/9 kl. 10.00-18.00, fredag 11/9 kl. 08.30 – senast 30 min. innan respektive sträckas starttid. Nr-lappar/startpaket uthämtas i Kretsloppets informationstält på Stora Torget i Borås.

Uppvärmning

Sträcka Uppvärmning Starttid Startplats
4 km Kl. 09.50 Kl. 10.00 Knalletorget (vid Röda kvarn)
2 km Kl. 09.50 Kl. 10.00 Knalletorget (vid Röda kvarn)
400 m Kl. 09.50 Kl. 10.05 Knalletorget (vid Röda kvarn)

Program/Underhållning

Presenteras här i början av augusti.

Det här får alla

T-shirt
Medalj
Frukt
Dryck

Obs! Sista anmälningsdatum för att få sitt namn på nummerlapp är 23 augusti. Vid anmälan 24/8-11/9 gäller nummerlapp utan namn, samt startpaket så långt lagret räcker.

Klicka här för större bild på t-shirten
Klicka här för större bild på medaljen

Vätska

Vätskestation finns innan start för samtliga banor vid Knalletorget utanför restaurang Köket och längs banan för 2 km och 4 km vid restaurang Köket, samt för alla banor efter målgång vid Intersport på Torggatan.

Sjukvård

Sjukvård finns i start- och målområdet samt ambulerande (se kartor)

Toaletter

Toaletter finns längs banan (2km/4 km ) på Sven Erikssonsgatan och efter målgång vid Hötorget (se kartor).

Tidtagning

Samtliga deltagare erhåller tid

Min sida/Vår lagsida

Dina personuppgifter, kontaktuppgifter, tävlingsuppgifter samt tröjstorlek har du möjlighet att själv ändra på Min sida/Vår Lagsida fram till och med 23 augusti, därefter kan inga ändringar göras förrän 10 – 11 september i Kretsloppets informationstält på Stora Torget. Vid anmälan från 24 augusti gäller nummerlapp utan namn samt startpaket så långt lagret räcker.

Tävlingcentrum

Tävlings- och utställningscentrum finns på Stora Torget, Stora Brogatan och Torggatan.
Se översiktskartan

Boråsklassikern/Specialklassikern

Kretsloppets Speciallopp – En del av Boråsklassikern
Utmana dig själv och dina vänner! Som deltagare i Kretsloppets Speciallopp är du automatiskt med i Specialklassikern. Du kan påbörja Specialklassikern när du vill under året och du har 12 månader på dig att genomföra alla (5) tävlingar, du väljer själv vilken tävling du vill börja med.
Specialklassikern är ett utomordentligt tillfälle att utmana dig själv, dina vänner eller arbetskamrater i Klassikerns arrangemang. I Klassikerns arrangemang som spänner över året. Alla kan klara Klassikern då den är anpassad för var och en efter sin egen förmåga!
Läs mer och anta utmaningen på borasklassikern.se

Resultat

Liveresultat presenteras under tävlingsdagen på Kretsloppets hemsida. På en storbildsskärm vid Kretsloppets scen (Rådhusterassen) visas målgångsbilder med rullande tid. Resultatlistor publiceras i Borås Tidning 12 september och läggs ut på Kretsloppets hemsida.

Disco

Mer information kommer inom kort.

Frågor och kontakt

Har ni frågor eller önskar hjälp med anmälan? Kontakta: parasportcenter@boras.se eller telefon: 033-35 77 03 för vidare information.
Kretsloppets informationsdisk och nummerlappsuthämtning på Stora Torget är öppet torsdag 10/9 – fredag 11/9 tel. 0725-67 50 59

TÄVLINGSINFORMATION

Anmälan

Anmälan och betalning sker direk på hemsidan t.o.m. 30 april Du betalar enkelt anmälningsavgiften med kort och det går bra att betala för flera deltagare vid ett och samma betalningstillfälle.

Laganmälan

Det går bra att anmäla lag till samtliga månadslopp, dock tävlar alla individuellt i kretsloppscupen. Lagledaren anmäler ett eller flera lag.
När laganmälan är registrerad får du som lagkapten ett bekräftelsemail från RaceSupport med länk till din personliga RaceID profil. Inom 24h (vardagar) kommer information via mail när det är möjligt för deltagarna att börja anmäla sig till önskade lopp. Samtliga deltagare anmäler sig själva till önskat lopp och väljer laget man vill tillhöra i rullistan för “Lagtävling”. Du som lagkapten blir automatiskt publicerad i lagbildningslistan.

Ni väljer betalningsform när ni registrerar och anmäler ett lag.
- Alternativ 1 - Faktura. Skickas efter genomfört lopp
- Alternativ 2 - Direkt på hemsidan med kontokort.
- Alternativ 3 - Köp/beställ önskat antal värdebeviskoder mot faktura

Lag som valt betalning via faktura eller värdebeviskoder får en kod/koder som samtliga deltagare skall använda vid anmälan till önskat lopp.

Bilda ert lag här.

Din RaceID-profil

Vid anmälan väljer du att logga in och anmäla dig med din RaceID-profil eller skapa en ny profil i anmälan, om du inte har en sedan tidigare. För att delta i Kretsloppscupen krävs att du anmäler dig med samma RaceID-profil till samtliga månadslopp. När din anmälan och betalning är registrerad får du ett bekräftelsemejl med länk till ditt kvitto i din RaceID-profil, länk till detaljerad tävlingsinfo på Kretsloppets hemsida och länk till aktuella startlista för loppet.

Race-ID-profil

Digitalt lopp

På grund av rådande restriktioner kommer Skogsloppet genomföras som en digital tävling. Vi väljer detta upplägg istället för att ställa in. Med anledning att vi anser att det är viktigt att motivera till motion och inspirera till att komma ut i nya miljöer. Vid start/mål och utmed banan kommer det finnas gott om stora ytor för att enkelt kunna hålla avstånd till varandra om ni är flera som springer/går. Du väljer själv när du vill springa/gå banan under perioden 24 april kl. 00:01 till den 30 april kl. 23:59. Banan är snitslad och start/mål kommer vara utmärkt. Den 29 april mellan kl. 16:00-18:00 kommer Kretsloppets funktionärer att vara på plats vid Start/mål.

REGISTRERING AV TID

För att delta i cupen och för din chans att vinna utlottningsvinster måste din tid vara registrerad innan kl. 23:59 den 30 april. Resultatlistan uppdateras i realtid vilket gör att du kan enkelt följa upplösningen på din loppsida. Så här registrerar du din tid:

1. Logga in på din RaceID profil. Var noga med att använda samma mejladress som angavs vid anmälan.
2. Klicka på "My results" och scrolla ner till "Virtual Races".
3. Klicka på "Add Result" för loppet du vill ange resultat för.
4. Fyll i länk till din aktivitet från den tredjepartslösning du använt för tidtagning, exempelvis Garmin/Strava/Polar/Suunto etc (frivilligt)
5. Fyll i ditt resultat (HH:MM:SS)
6. Klart. Ditt resultat är nu inlagt och synligt i loppets publika resultatlista.

Nummerlappsutlämning

Din nummerlapp hämtar du ut tävlingsdagen vid startplatsen mellan kl. 16.45-17:45 om inget annat anges.

Återbetalning och överlåtelse

Kan loppet inte genomföras alls och blir inställt gäller Kretsloppets återbetalningsgaranti.
Av säkerhetsskäl tillåter vi inte överlåtelse av startplats då vi måste kunna säkerställa att startnummer stämmer in på registrerad deltagare.

Priser/Resultat

Alla vinster och utlottningspriser kommer att delas ut direkt på plats. Tävlingsresultat presenteras löpande via länk som du når via Kretsloppets hemsida.

Vätska

Vatten finns vid start och mål. Ta med egen flaska/mugg/kåsa.

Parkering för bil och cykel

Vid SOK-stugans parkering.

Värdebeviskod

Ge bort en startplats till en vän, kollega eller familjemedlem. Köp en värdebeviskod som används vid anmälan/betalning. Värdebeviskoder beställs/köps hos Korpen Borås, karin.norrbin@korpenboras.se eller tel: 033-120410.

Förhållning till rådande restriktioner

För allas trygghet kan vi beroende på pandemiläget behöva anpassa loppet. Vi är förberedda på olika anpassningar som tex fler startgrupper, olika starttider, löpande starttid under ex. 1 timme från loppets utsatta starttid.

Loppet kan även genomföras som ett ”Öppet Lopp”, vilket innebär att varje deltagare själv ansvarar för sin tidtagning genom RaceIDs plattform för att vara med i resultatlistan och samla poäng i Kretsloppscupen. Mer info om detta kommer så snart vi vet mer.