Specialloppet
– med ny, bättre och roligare bansträckning

Inför tredje upplagan av Kretsloppets Speciallopp fick Per Johansson uppdraget att bli tävlingsledare.
– Självklart tog jag uppdraget. Det känns riktigt bra att få vara med och göra det möjligt för människor med funktionshinder att få vara med i den fina gemenskapen som Kretsloppet bjuder.

Det första Per började jobba med var att se över bansträckningen.
– Idag kan vi presentera bansträckningar vars underlag är anpassat till både rullstolar och rullatorer. Dessutom gå och springvänliga, säger den nya tävlingsledaren och ser riktigt nöjd ut.
Hela bansträckningen går i centrala Borås – deltagarna kan därför räkna med att de kommer att bli påhejade under varje meter av sina respektive lopp.
– Vi kommer att erbjuda distanserna 400 meter, 2- och 4 kilometer.

Tredje loppet
För tre år sedan genomfördes premiären för Kretsloppets Speciallopp. En satsning som ligger helt i linje med ”att i Kretsloppet ska alla kunna vara med”.
– Då är det självklart att funktionshindrade ska ges möjlighet att delta, menar Roger Hjelm från arrangerande Boråskorpen.


Rutinerade tävlingsledaren Per Johansson ansvarar för Specialloppet. Här i Stadsparken kommer deltagarna i Specialloppet att passera.

Uppskattat
Redan vid första upplagan av Specialloppet visade det sig att loppet var både efterlängtat och blev väldigt uppskattat.
– Det är en av anledningarna till att jag tog uppdraget att vara tävlingsledare för det här loppet, säger Per Johansson som har en gedigen erfarenhet av att vara tävlingsledare.
Per var tävlingsledare i sjutton år för Knalleloppet i Borås men idag lägger han sin mesta tid hos Borås Skidklubb.
– Därför är det riktigt roligt att få vara med och sätta lite färg på tillvaron för de Kretsloppare som kommer att delta i årets Speciallopp.

Hoppas på fler

Vid 2017-års Speciallopp deltog ungefär 300 och nu hoppas Per Johansson på mellan 400-500 deltagare.
– Det vore fantastiskt roligt om vi kunde locka ännu fler i år. Jag vet att upplevelsen att få vara med och känna gemenskapen, höra hejaropen från publiken och kanske det allra bästa. Känslan av att nå målet och passera under målskynket. Den känslan kommer att finnas kvar i tankarna – det lovar jag, säger Per Johansson.

Christer Falk