HUR SKA JAG KLÄ MIG NÄR JAG SPRINGER?

Som löpare är det lätt att klä sig. Spring i det som känns bekvämt. De flesta springer i korta eller långa tights och någon form av funktionströja, samt vind- och vattenavvisande jacka när det är kallare.

Spring inte i för många lager, då blir du bara onödigt svettigt. En stor andel motionärer tar på sig för mycket. Två lager räcker ner till tjugo minusgrader så länge du inte är väldigt frusen av dig eller att jackan är supertunn. Var dock beredd på att frysa de första minuterna.

Vill du komma längre in i subkulturen löpning ska du springa i splitshorts och löparlinne. Är det lite kallare kan du ta på en underställströja under linnet och komplettera med tunn mössa och tunna vantar. Benen får klara sig med splitshortsen!

En del motionärer springer i kompressionskläder, som sitter extra tight. Studierna kring effekten av kompressionskläder och vad som händer med blodgenomströmningen går isär, men enligt vissa finns det ett svagt positivt samband mellan användandet av kompressionskläder och prestationsförmåga samt återhämtningstid.

Oavsett fysisk effekt kom tighta kläder göra att du åtminstone känner dig snabb. Och det håller musklerna på plats.

Relaterade artiklar

VILKEN TYP AV LÖPSKO SKA JAG HA?

Läs artikeln

PULS- OCH GPS-KLOCKA

Läs hela artikeln

VINTERLÖPNING

Läs hela artikeln

SÅ BÄR DU MED DIG DIN VÄTSKA

Läs hela artikeln

DÄRFÖR VILL DU HA EN PANNLAMPA

Läs hela artikeln