Kretsloppsdagen 14 september

Välkomna till elfte upplagan av Kretsloppsdagen i Borås Lördagen den 14 september. En dag som fyller gator och torg med löpare och publik, från när och fjärran. Helt enkelt folkfest från tidig morgon till sen eftermiddag.
Först och främst handlar Kretsloppsdagen om att runt 6 000 – 7 000 människor i olika åldrar och med varierande antal spring i benen sätter färg på Borås. Självklart kommer massor av mammor, pappor, syskon, far- och morföräldrar, kusiner och alla andra att sluta upp kring banorna för att heja fram just sina deltagare.

Som du säkert redan vet, är Kretsloppsdagen inte bara en dag i idrottens tecken. Kretsloppsdagen är så mycket mer – en dag för att uppmärksamma en hållbar framtid, en hållbar framtid för våra barn och barnbarn.
Det allra mesta runt Kretsloppsdagen handlar därför om ett hållbart kretslopp. Från att transporter i samband med Kretsloppet planeras så energisnålt som möjligt till att vi serverar Borås fina vatten längs banorna. Extra spännande är att fler och fler företag och organisationer väljer att vara med och göra den här dagen möjlig. Deras medverkan innebär också att de i sin vardag sluter upp kring Kretsloppets ambitioner – en hållbar framtid. Kretsloppsdagen är som vi redan sagt en riktig folkfest – en dag som bjuder på massor av olika aktiviteter. Aktiviteter som passar de allra flesta.

På Stora Torget händer det massor

Ett 50 tal utställare visar upp och säljer produkter, alltifrån sportkläder, hälsa, träning m.m. Dagen till ära kan du handla allt till Kretsloppspriser. I informationstältet längst ner på Stora Torget hämtar man ut sitt startpaket och anmäler sig till de olika loppen.
På scenen vid Rådhusterassen sker bl. a prisutdelningar, uppvisningar, underhållning och intervjuer m.m.

På Västerlånggatan

finns Borås Energis vätskekontroll som också är den sista innan mål. Här är också Borås Elhandels Spurtpris, beläget “på klassisk sprinterdistans 60 m”. Ett kul inslag för publik och löpare.

På Lilla Brogatan

är starten och uppvärmningen för våra minsta Knattar ”Knattekretsloppet ca 400m”. Starten är vid Pallashuset, korsningen Lilla Brogatan/Hallbergsgatan. Nytt för i år är att Simba från Borås Djurpark besöker oss. Simba kommer hjälpa till med uppvärmningen av de allra minsta. Lilla Brogatan är också en perfekt publikplats där alla löpare passerar innan de svänger in på själva upploppet på Allégatan.

Sandvalls Plats/Stadsparken

Här är vår stora Föreningsaktivitetsplats där man kan prova olika aktiviteter, ta del av uppvisningar, och testa på olika idrotter.

Längs banorna. Underhållning/Musik

Utmed banan spelar och underhåller flera olika lokala band och Dj.s med alltifrån 60-tal, Hiphop, Gladjazz, till Blues. Se under Banor för placeringen av underhållning och musik.
Utförlig information om programmet införs från augusti månad.