Om Kretsloppet

Kretsloppet i Borås ägs och arrangeras av Korpen Borås. Alltsedan starten för tio år sedan är Kretsloppet en löparfest med en stark miljöprofil där kretsloppstanken, kretsloppsarbetet står i fokus och miljöarbetet i Borås lyfts fram. Vi arbetar ständigt med miljön i fokus, och försöker miljöpröva alla delar inom eventet och satsningar som genomförs. Kretsloppet i Borås är miljöcertifierat av organisationen “Håll Sverige rent”.
Vårt mål med Kretsloppet i Borås var och är, att runt Kretsloppet skapa ett evenemang som engagerar hela familjen, allmänhet, företag, föreningar och organisationer, ja helt enkelt ett event för alla! Under senare år har Kretsloppet utvecklats till att omfatta en hel vecka av aktiviteter inom miljöområdet, och inför 2019 års Kretslopp är det inte något undantag.

Här följer några exempel på vad som kommer att erbjudas i slutet av årets kretsloppsvecka.
Lördag den 14/9 kl.10.00 – 16.00. Utställare inom miljöområdet, friskvård, sportprodukter, närproducerat m.m.

Årets Löparfest, den elfte i ordningen förväntas samla runt 6000-7000 deltagare och en publik på ca. 25 000 i och runt tävlingscentrum i Borås city.

Det finns ett Kretslopp för alla! 400 m t.o.m. 7 år, 2 km 7 – 12 år, 5 km från 11 år, 5 km gång/stavgång från 11 år, 10 km från 13 år.

Kretsloppets presentationsfilm