AVLOPPET

I samarbete med Borås Energi och Miljö
För tredje året i rad arrangerar vi Avloppet tillsammans med vår miljöpartner och medgrundare, Borås Energi och Miljö. Loppet ingår i Kretsloppscupen och har en härligt kuperad bana som leder ut på avloppsrören mot Sobacken miljöcenter. Ett lopp som går på mestadels grus och garanterat höjer pulsen

På grund rådande restriktioner kommer Avloppet att genomföras som en digital tävling där du rapporterar in din tid till RaceID.
Du väljer själv när du vill springa/gå under perioden 13 maj kl. 00:01 till den 23 maj kl. 23:59. Årets bana är snitslad med start och mål vid Kronängs IP.
Den 20 maj kommer Kretsloppet och Borås Energi och Miljö vara på plats vid start/mål mellan kl. 16:30-18:30

7,5 KM - 13-23 MAJ

Starttid
18:00
Start
Kronängs IP. Från Kronängs IP följer du vägen som går mot Gässlösa. Efter ca 200 meter svänger du av vänster vid en grusväg.
Mål
Kronängs IP
Distans
7,5 km mestadels grusväg. Banan är snitslad
Datum 2021
13-23 maj 2021
Anmälningsavgift
100 kronor
Åldrar
13 år – uppåt
Stifa
16,5 höjdmeter per kilometer (totalstigning 124 höjdmeter på 7,5 km)
pokal_icon

Ingår i Kretsloppscupen

TÄVLINGSINFORMATION

Anmälan

Anmälan och betalning sker direkt på hemsidan t.o.m. 23 maj Du betalar enkelt anmälningsavgiften med kort och det går bra att betala för flera deltagare vid ett och samma betalningstillfälle.

Laganmälan

Det går bra att anmäla lag till samtliga månadslopp, dock tävlar alla individuellt i kretsloppscupen. Lagledaren anmäler ett eller flera lag.
När laganmälan är registrerad får du som lagkapten ett bekräftelsemail från RaceSupport med länk till din personliga RaceID profil. Inom 24h (vardagar) kommer information via mail när det är möjligt för deltagarna att börja anmäla sig till önskade lopp. Samtliga deltagare anmäler sig själva till önskat lopp och väljer laget man vill tillhöra i rullistan för “Lagtävling”. Du som lagkapten blir automatiskt publicerad i lagbildningslistan.

Ni väljer betalningsform när ni registrerar och anmäler ett lag.
- Alternativ 1 - Faktura. Skickas efter genomfört lopp
- Alternativ 2 - Direkt på hemsidan med kontokort.
- Alternativ 3 - Köp/beställ önskat antal värdebeviskoder mot faktura

Lag som valt betalning via faktura eller värdebeviskoder får en kod/koder som samtliga deltagare skall använda vid anmälan till önskat lopp.

Bilda ert lag här.

Din RaceID-profil

Vid anmälan väljer du att logga in och anmäla dig med din RaceID-profil eller skapa en ny profil i anmälan, om du inte har en sedan tidigare. För att delta i Kretsloppscupen krävs att du anmäler dig med samma RaceID-profil till samtliga månadslopp. När din anmälan och betalning är registrerad får du ett bekräftelsemejl med länk till ditt kvitto i din RaceID-profil, länk till detaljerad tävlingsinfo på Kretsloppets hemsida och länk till aktuella startlista för loppet.

Race-ID-profil

Digitalt lopp

På grund av rådande restriktioner kommer AVLOPPET att genomföras som en digital tävling. Vi väljer detta upplägg för att vi anser att det är viktigt att motivera till motion och till att komma ut i nya miljöer. Vid start/mål och utmed banan kommer det finnas gott om stora ytor för att enkelt kunna hålla avstånd till varandra om ni är flera som springer/går. Du väljer själv när du vill springa/gå banan under perioden 13 maj kl. 00:01 till den 23 maj kl. 23:59. Banan är snitslad och start/mål kommer vara utmärkt. Den 20 maj mellan kl. 16:30-18:30 kommer Kretsloppet och Borås Energi och Miljö att vara på plats vid Start/mål.

Priser/Resultat

Tävlingsresultat presenteras löpande via länk som du når via Kretsloppets Hemsida. Eventuella vinster och utlottningsvinster presenteras på sociala medier.

Parkering

Parkeringsplatser finns vid Kronängs IP och Sjömarkenskola Gässlösa.

Värdebeviskod

Ge bort en startplats till en vän, kollega eller familjemedlem. Köp en värdebeviskod som används vid anmälan/betalning. Värdebeviskoder beställs/köps hos Korpen Borås, karin.norrbin@korpenboras.se eller tel: 033-120410.

Förhållning till rådande restriktioner

För allas trygghet kan vi beroende på pandemiläget behöva anpassa loppet. Vi är förberedda på olika anpassningar som tex fler startgrupper, olika starttider, löpande starttid under ex. 1 timme från loppets utsatta starttid.

Loppet kan även genomföras som ett ”Öppet Lopp”, vilket innebär att varje deltagare själv ansvarar för sin tidtagning genom RaceIDs plattform för att vara med i resultatlistan och samla poäng i Kretsloppscupen. Mer info om detta kommer så snart vi vet mer.