KRETSLÖPARNA - STATUS I JUNI

Hur går det för kretslöparna Caroline och Eric? Här kommer en statusuppdatering. 

Vi är inne i juni månad och sedan starten i mars har kretslöparna Caroline och Eric fått göra ett konditionstest samt fått en lektion i löpteknik. Nu följer de träningsprogrammen de fått av Catharina Ramhult på Avonova. 

Utvecklas successivt
För Caroline har våren handlat om att komma igång och hitta rutiner för träning i vardagen.

 

 – Tack vare det här projektet har jag verkligen kommit igång med träningen. Jag kanske inte följer schemat slaviskt, men jag får åtminstone en viss mängd träning gjord. Det är mycket i vardagen, så ibland är det svårt att få till alla pass.

Caroline berättar att hon successivt utvecklas, både vad gäller hur långa pass hon kör och hur det känns i löpningen.
– I juni sprang jag en hel mil på ett och samma tillfälle. Det var väldigt länge sedan jag gjorde det senast. Det är roligare med löpningen nu och jag kan verkligen känna ett sug. 

Vaden är bättre
Eric har en lång skadehistorik, men har klarat sig ganska bra i vår.

 

 – Jag drog till vaden i maj på ett regnigt pass då jag sprang lite för fort i början. Med hjälp av akupunktur och stötvågsbehandling har det blivit bättre. Jag ser till att vara mer uppvärmd nu innan jag ökar farten. 

Målet att springa Kretsloppet på under 45 minuter kvarstår, även om Eric har insett att det kommer att bli tufft.

 – Det går bra att hålla upp träningsmängden, men jag tycker inte riktigt att jag får till farten. Det går liksom tungt att springa. Men jag har ju hela sommaren på mig.

 

 Både Caroline och Eric tränar ungefär 3-4 pass i veckan, varav ett styrkepass.