KRETSLÖPARNA

“Kretslöpare” är ett projekt där två personer får chansen att få ta del av tips och kompetens från våra partners Avonova, Fotriktigt och coach Erik Wickström. Målsättningen är att de skall med deras tips och kompetens få bästa förutsättningarna för att komma väl förberedda till startlinjen den 12 september.
Följ deras resa via kretsloppetiboras.se, sociala medier och nyhetsbrev för inspiration och motivation

UPPSTART PÅ FOTRIKTIGT

Caroline Wallin och Eric Albertsson är årets kretslöpare. Vi kommer att följa deras resa hela vägen till Kretsloppet 12 september.

Förra årets initiativ med kretslöpare gick över all förväntan. Jennie Svensson och Magnus Stedt tog stora kliv i sin egen träning och passade också på att inspirera massvis med andra till bättre löpträning och en mer aktiv livsstil.

Som kretslöpare får de två vinnarna startplats till Kretsloppet, löpskor, löpteknikanalys, konditionstest, träningsprogram och en träningsbok.

Kretsloppet uppmuntrade motionärer och soffliggare att söka till att bli årets kretslöpare via sociala medier och radio. Efter att ha gått igenom alla ansökningarna föll valet till sist på Caroline Wallin och Eric Albertsson.

Fotriktigt

CAROLINES OCH ERICS TRÄNINGSPROGRAM

Efter tester och samtal på Avonova har Catharina Ramhult tagit fram anpassade träningsprogram.

kretsloparnasprogram

KONDITIONSTEST

För att stämma av formen redan i mars gjorde våra Kretslöpare ett konditionstest hos vår partner Avonova. Så här gick det.

Catharina Ramhult som jobbar på Avonova har lång erfarenhet av konditionstester. För att kunna göra ett enkelt och standardiserat test som ger en rättvis bild av en persons träningsstatus används en stationär cykel.

Konditionstest1

LÖPTEKNIKLEKTION PÅ RYAVALLEN

För att kunna springa snabbare, bättre och mer skonsamt fick kretslöparna Caroline och Eric en lektion i löpteknik med Catharina Ramhult från Avonova.

Många lägger inte speciellt mycket tid på att träna sin löpteknik. Visst, en bra eller dålig teknik ger inte samma utslag i löpning som inom till exempel simning eller längdskidåkning. Men glöm inte att rätt löpteknik kan vara skillnaden mellan att vara skadad eller inte.

loptekniklektion

STATUS I JUNI

Hur går det för kretslöparna Caroline och Eric? Här kommer en statusuppdatering.

Vi är inne i juni månad och sedan starten i mars har kretslöparna Caroline och Eric fått göra ett konditionstest samt fått en lektion i löpteknik. Nu följer de träningsprogrammen de fått av Catharina Ramhult på Avonova.

kretsloparnastatus