KRETSLOPPSDAGEN 2 OKTOBER

Välkomna till tolfte upplagan av Kretsloppsdagen i Borås lördagen den 2 oktober. En dag som fyller gator och torg med löpare och publik, från när och fjärran. Helt enkelt folkfest från tidig morgon till sen eftermiddag. Först och främst handlar Kretsloppsdagen om att runt 6 000 människor i olika åldrar och med varierande antal spring i benen sätter färg på Borås. Självklart kommer massor av mammor, pappor, syskon, far- och morföräldrar, kusiner och många andra att sluta upp kring banorna för att heja fram just sina deltagare.

Som du säkert redan vet, är Kretsloppsdagen inte bara en dag i idrottens tecken. Kretsloppsdagen är så mycket mer – en dag för att uppmärksamma en hållbar framtid, en hållbar framtid för våra barn och barnbarn. Det allra mesta runt Kretsloppsdagen handlar därför om ett hållbart kretslopp. Från att transporter i samband med Kretsloppet planeras så energisnålt som möjligt till att vi serverar Borås fina kranvatten längs banorna. Extra spännande är att fler och fler företag och organisationer väljer att vara med och göra den här dagen möjlig. Deras medverkan innebär också att de i sin vardag sluter upp kring Kretsloppets ambitioner – en hållbar framtid. Kretsloppsdagen är som vi redan sagt en riktig folkfest – en dag som bjuder på massor av olika aktiviteter. Aktiviteter som passar de allra flesta.

På Stora Torget händer det massor

Ett 50 tal utställare visar upp och säljer produkter, alltifrån sportkläder, hälsa, träning m.m. Dagen till ära kan du handla allt till Kretsloppspriser. I informationstältet längst ner på Stora Torget hämtar man ut sitt startpaket och anmäler sig till de olika loppen.

På scenen vid Rådhusterassen sker bl. a prisutdelningar, uppvisningar, underhållning och intervjuer m.m.

På Lilla Brogatan
Här är starten och uppvärmningen för våra minsta Knattar ”Knattekretsloppet ca 400m”. Starten är vid Pallashuset, korsningen Lilla Brogatan/Hallbergsgatan. Även i år besöker Simba, från Borås Djurpark oss. Simba kommer hjälpa till med uppvärmningen för de allra minsta. Lilla Brogatan är också en perfekt publikplats där alla löpare passerar innan de svänger in på själva upploppet på Allégatan

Stadsparken
Här är vårt föreningsområde, där ett stort antal föreningar erbjuder olika former av aktiviteter som man kan prova på, eller ta del av uppvisningar samt testa på olika idrotter.

Längs banorna. Underhållning/Musik
Utmed banan spelar och underhåller flera olika lokala band och Dj.s med alltifrån 60-tal, Hiphop, Gladjazz, till Blues. Se under Banor för placeringen av underhållning och musik..

Program för Kretsloppsdagen den 2 oktober publiceras här i slutet av augusti månad

På Västerlånggatan

finns Borås Energis vätskekontroll som också är den sista innan mål.

På Lilla Brogatan
är starten och uppvärmningen för våra minsta Knattar ”Knattekretsloppet ca 400m”. Starten är vid Pallashuset, korsningen Lilla Brogatan/Hallbergsgatan. Även i år besöker Simba, från Borås Djurpark oss. Simba kommer hjälpa till med uppvärmningen av de allra minsta. Lilla Brogatan är också en perfekt publikplats där alla löpare passerar innan de svänger in på själva upploppet på Allégatan.
Stadsparken
Här är vår stora Föreningsaktivitetsplats där man kan prova olika aktiviteter, ta del av uppvisningar, och testa på olika idrotter.

Längs banorna. Underhållning/Musik
Utmed banan spelar och underhåller flera olika lokala band och Dj.s med alltifrån 60-tal, Hiphop, Gladjazz, till Blues. Se under Banor för placeringen av underhållning och musik.

Program Kretsloppsdagen den 14 September Stora Torget
Tid Aktivitet Plats
10.00 Välkomna till Kretsloppet 2019! Stora Torget
10.15 Start 400m Lilla Brogatan, i höjd med Hallbergsgatan
11.00 Start 2km Sven Eriksonsgatan
11.10 Uppvisning Blackline dans och hipp hopp Stora Torget
11.20 Uppvisning Fub Borås Stora Torget
11.30 Sparbankens stiftelse tillsammans med Sparbanken Sjuhärad delar ut bidrag och uppträdanden med Saga Ludvigsson tillsammans med dansarna Crushitcrew och bollkonstnären Emil Jylhänlahti Stora Torget
12.00 Start 5 km Sven Eriksonsgatan
12.10 Start 5 km Stavgång/gång Sven Eriksonsgatan
12.30 Prisutdelning 2 km tillsammans med Simba från Borås Djurpark Stora Torget
12.40 Uppträdande Black Line Hipp hopp och dans Stora Torget
12.45 Prisutdelning 5 km individuellt, Hydrias spurtpris 5 km Stora Torget
12.50 Länsförsäkringar Älvsborg delar ut stipendium Stora Torget
13.30 Start 10km Sven Eriksonsgatan
14.30 Prisutdelning 10 km Stora Torget
14.45 Prisutdelning Kretsloppsbilen med Borås Bil Stora Torget

Under dagen bjuds det på intervjuer och uppträdanden från sponsorer, utställare och föreningar.

Kretsloppets informationstält är öppet från kl 8:30 för utlämning av nummerlappar och efteranmälningar fram till en en timma innan start.

Vissa ändringar i programmet kan förekomma