OM KRETSLOPPET

Kretsloppet i Borås ägs och arrangeras av Korpen Borås. Alltsedan starten för elva år sedan är Kretsloppet en löparfest med en stark miljöprofil där kretsloppstanken, kretsloppsarbetet står i fokus och miljöarbetet i Borås lyfts fram. Vi arbetar ständigt med miljön i fokus, och försöker miljöpröva alla delar inom eventet och satsningar som genomförs. Kretsloppet i Borås är miljöcertifierat av organisationen “Håll Sverige rent”.
Vårt mål med Kretsloppet i Borås var och är, att runt Kretsloppet skapa ett evenemang som engagerar hela familjen, allmänhet, företag, föreningar och organisationer, ja helt enkelt ett event för alla! Under senare år har Kretsloppet utvecklats till att omfatta en hel vecka av aktiviteter inom miljöområdet, och inför 2020 års Kretslopp är det inte något undantag.
Här följer några exempel på vad som erbjuds i slutet av årets Kretsloppsvecka.

Torsdagen den 10/9 kl.18.30 går starten för årets nyhet ”Stafetten”. En stafett där 5 lagdeltagare delar på den 7,1 km långa stafettsträckan som går genom Borås centrum. Efter målgång blir det musikunderhållning och prisutdelning.

Fredagen den 11/9 fylls centrum av Specialloppets glada deltagare. Starten går kl. 10.00 och för köpsugna Boråsare anordnas den årliga och populära Kretsloppisen.

Lördagen den 12/9 genomförs årets löparfest, den elfte i ordningen, som förväntas samla ca 6000 deltagare och en publik på ca. 20 000. Här finns ett Kretslopp för alla och alla åldrar! 400 m och 2 km för barn och 5 km eller 10 km för ungdomar och vuxna. Under hela lördagen från kl. 10.00 -16.00 kan man ta del av utställare inom t.ex. miljöområdet, friskvård m.m. och handla sportprodukter, närproducerat m.m.