STAFETTEN 10 SEPTEMBER

En av årets stora nyheter är Stafetten den 10 september. En kväll där lagandan är i fokus och ett lopp som alla kan delta och uppleva glädjen i.

NU VÄXLAR VI UPP

Är du snabbare än din egen skugga, är kollegan en riktigt bergsget, eller vill ni helt enkelt bara uppleva glädjen med att delta i en stafett som kommer att bli något utöver det vanliga? Bilda ett lag med fem personer som delar på sträckorna längs den 7,1 km långa banan i centrala Borås. Alla medverkande lag får en goodiebag.

Starttid
Startgrupp 1 = Lag med förväntad sluttid under 30 minuter: kl. 18:30
Startgrupp 2 = Lag med förväntad sluttid på över 30 minuter: kl. 18:30

Start
Korsningen Lilla Brogatan/Västerlånggatan

Mål
Torggatan (i höjd med Intersport)

Växlingsområden Krokshallsberget
Stadsparken

Datum 2020
10 september

Anmälningsavgift
1 475 kr/lag t.o.m. 23 augusti 
1 775 kr/lag fr.o.m. 24 augusti  

Sista anmälningsdag
9 september

Åldrar
13 – uppåt

Sträckor
Sträcka 1 – 1 175 m
Sträcka 2 – 2 125 m
Sträcka 3 – 1 325 m
Sträcka 4 – 2 125 m
Sträcka 5 – 350 m

TÄVLINGSINFORMATION

Anmälan

Laget skall bestå av fem personer (minsta antal, 4 personer). Lägsta ålder är 13 år. Vid anmälan väljer ni klass och startgrupp. Stafetten är indelad i följande klasser.
1. Damklass (samtliga deltagare ska vara tjejer/kvinnor)
2. Herrklass (samtliga deltagare ska vara killar/män).
3. Mixklass (minst en av varje kön)
OBS! I lag med fyra personer springer en av lagets deltagare två sträckor. Dessa sträckor får inte vara i följd/efter varandra, i övrigt är det valfritt att välja delsträcka.

Anmälan av lag/lagen och respektive lags deltagare/sträcka görs lagvis. Sista anmälningsdag är 9 september 2020. I mån av plats är det möjligt att anmäla sig direkt på plats den 10 september i Kretsloppets informationstält på Stora Torget i Borås. OBS: Önskar ni lagets namn på nummerlappen gäller 23 augusti som sista anmälningsdag. Lagets deltagare kan läggas till, och ändringar kan göras på vår lagsida fram t.o.m. 23 augusti.

Bekräftelse på laganmälan
När ert lag är registrerat på Kretsloppets hemsida får du som lagets kontaktperson ett e-postmeddelande med inloggningsuppgifter, användarnamn och lösenord till er lagsida. Laget finns med i den officiella startlistan och ni kan kontrollera era uppgifter.

Anmälningsavgift

1 475 kr/lag t.o.m. 23 augusti.
1 775 kr/lag från 24 augusti t.o.m. 9 september
Anmälningsavgiften gäller oavsett fyra eller fem deltagare.
Välj om ni önskar att betala anmälningsavgiften mot faktura eller direkt via hemsidan med kort.
När er anmälan är registrerad skickas er bekräftelse direkt via mejl.

Olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring ingår i anmälningsavgiften för lagets deltagare.

Startgrupp

Ni väljer själva startgrupp utifrån ert lags förutsättningar och målsättning. Välj startgrupp (se nedan) utifrån lagets uppskattade sluttid, som gäller från startskott till siste löpare passerar mållinjen.
Startgrupp 1 = Lag med förväntad sluttid under 30 minuter
Startgrupp 2 = Lag med förväntad sluttid på över 30 minuter

Uthämtning nummerlapp/stafettpinne

Lagets startpaket innehåller: Nummerlappar, säkerhetsnålar och stafettpinne. (Stafettpinnen innehåller tidtagningschipet). Lagets startpaket är sampackat och hämtas ut av lagets kontaktperson (eller annan utsedd person) i Kretsloppets informationstält på Stora Torget i Borås. Tider för uthämtning: onsdag 9 september kl. 15.00 – 18.00 eller torsdag 10 september kl. 10.00 – 17.30. Lagets startbevis finns att ladda ner på lagsidan från och med den 3 september och visas upp vid uthämtning av lagets startpaket.

Tidtagning

Tidtagning sker genom chip i stafettpinnen. Varje deltagare erhåller tid för sin delsträcka och lagets slutresultat/placering avgörs av den sammanlagda tiden för lagets fem delsträckor. För Stafetten gäller den officiella tiden från startskottet. Första lag för respektive klass i mål är alltså Stafettens segrare i respektive klass. Lagets totaltid och respektive lagdeltagares delsträcktid presenteras i resultatlistan för respektive klass (dam, herr och mix). Resultaten publiceras i Kretsloppets informationstält på Stora Torget och på hemsidan. Resultatlista publiceras också i Borås Tidning 11 september.

Bana/starttid/växlingar

Den totala banlängden är 7 100 meter och går inom Borås centrum med övervägande asfalt som underlag. Banan är indelad i fem delsträckor av varierad längd. Gemensam start kl 18.30 för samtliga klassers startperson, alltså sträcka 1 för dam, herr och mix.
Gemensam uppvärmning startar kl 18.15 på sträckornas startplatser.

Person 1. Start/sträcka 1. (1 175 m). Start i korsningen Lilla Brogatan/Västerlånggatan.
Person 2. Sträcka 2. (2 125 m). Start på Krokhallsbergets topp.
Person 3. Sträcka 3. (1 325m). Start i Stadsparken.
Person 4. Sträcka 4. (2 125 m). Start på Krokhallsbergets topp.
Person 5. Sträcka 5. (350 m). Start i Stadsparken.

MÅL: Torggatan på Stora Torget i höjd med Intersport.
OBS! Samtliga lags deltagare skall vara vid sin placering/position (start och respektive växel 1-4) senast kl. 18.15. På respektive nummerlapp för lagets deltagare finns angivet vilken delsträcka som nummerlappen avser.

Stafettpinnen skall medfölja laget under hela Stafetten och överlämnas till nästa person i laget vid varje växels angivna växelområde. För dig som eventuellt bryter loppet, meddela närmaste funktionär.Växlingsområden
Krokshallsberget
Stadsparken

Ombyte

Möjlighet till ombyte/dusch/bastu/bad erbjuds på Stadsparksbadet i Borås. Badet är öppet till kl 20 på tävlingsdagen. Ombyte beställs/betalas vid anmälan av laget till det subventionerade priset 60 kr/person (ordinarie pris 110 kr). Entrébiljett till Stadsparksbadet medföljer i lagets startpaket, för de lag som beställt/betalat för ombyte vid anmälan av laget.

Vätskestationer

Vätskestationer med vatten finns vid Stafettens två växlingsområden Krokhallsberget och Stadsparken samt vid målet på Stora Torget.

Överdragskläder

Det finns möjlighet att kostnadsfritt lämna in överdragskläder, väskor och liknande i förvaringsdepån intill Kretsloppets informationstält på Stora Torget. Arrangörerna ansvarar inte för värdesaker.

Toaletter

Toaletter finns i Stadsparken (Stadsparksbadet) och vid målområdet på Stora Torget.

Håll till höger

Om du under loppet känner att snabbare löpare kommer ikapp så håll till höger så de kan passera på vänster sida.

Sjukvård

Sjukvård finns vid Stafettens två växlingsområden Krokhallsberget och Stadsparken samt i målområdet. Sjukvård finns också via ambulerande MC/sjukvårdsteam.

Prisutdelning

Segrande lag i respektive klass (dam, herr och mix) föräras med Stafettens pokal. Prestationspriser delas ut till de tre bästa lagen i respektive klass (dam, herr och mix) Dessutom finns fina utlottningsvinster och utmärkelser. Presentation av Stafettens vinnare och övriga pristagare sker kl. 20.00 på scenen vid Stora Torget.

Goodiebag till laget

Efter Stafetten får samtliga i laget en goodiebag från Ica City som ger energi. Goodiebagen hämtas ut vid Ica Citys tält på Stora Torget.